לתרומות לחץ כאן

כלי חלבי שהותז עליו רוטב בשר

ב"ה
כלי הפוך ריק (חלבי) שישב על פלטת שבת, ונשפך עליו רוטב בשרי, שהכשרו בעירוי כלי ראשון, כבולעו כך פולטו – האם צריך לעשות את העירוי באותו מצב שהיה כשנשפך הרוטב, דהיינו כשהוא על פלטה חמה, או די בעירוי על הכלי כשהוא קר

תשובה:

שלום רב

במקרה שלך כלל לא שייך דין כבולעו כך פולטו להתיר עירוי לבד שהרי הכלי החלבי עומד על האש וכרגע מתבשלת בו אותה התזה בשרית, והוא חייב הגעלה של ממש. אגב, לגבי השאלה אם צריך להגעיל את כולו או רק את מקום ההתזה נחלקו הדעות, ראה פרי מגדים סי' תנא משב"ז ס"ק יז, וראוי להחמיר בזה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל