ברכת כהנים עם נעלי בד

האם קיימת חובה להשיל נעליים עובר לנשיאת כפיים של כהנים או שניתן,,ביום כיפור ובתשעה באב לעלות לדוכן בנעלי בד ו/או גומי, ללא שרוכים ?

תשובה:

כל נעל שהולכים בה ברחוב במקומות מטונפים אין לישא כפיים בעודן על רגליו, אבל נעלי בית שלא הולכים עמהן בחוץ מותר מדינא לישא בהן כפיים, אלא שנהגו להחמיר.

מקורות:

אחד הטעמים לחליצת הנעליים הוא משום כבוד הציבור, שלא לישא כפיים כשנעליו מטונפות, וזה שייך גם בנעל בד שהולך עמה ברחוב, אולם נעל בד שאינו הולך עמה ברחוב, מותר מעיקר הדין לעלות עמה לדוכן, כך נראה במשנה ברורה סי' קכח ס"ק יז וכ"כ בערוך השולחן שם ס"ק יב, אולם בכף החיים שם ס"ק כט כתב בשם הכנסת יחזקאל שהמנהג להחמיר בזה, וכ"כ בשו"ת מנחת יצחק ח"י סי' יא. ידוע לי שהיו מקהילות אשכנז שנהגו להכין נעלי בד מיוחדות לכהנים ליד ברז נטילת הידים ועם זה היו עולים לדוכן, וכל מקום יעשו בזה כמנהגם.

הצטרף לדיון

תגובה 1