מזל חודש אדר בשנה מעוברת

שלום הרב,
מהו המזל של אדר א' ואדר ב' ?
האם אדר א' הוא החודש הנוסף בשנה מעוברת?

תודה
וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום רב

בס’ לקט שושנה ח”ב סי’ מ"ו כתב ששני האדרים הם במזל דגים. החודש הנוסף הוא השני, אף שבו חוגגים את ימי הפורים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לפי מה שהבנתי מרב גדול לפני כמה שנים זה שמזלות זה לפי תאריך לועזי ולא עברי . ולפי מה שאני יודעת זה שחודש אדר א זה החודש הנוסף והחודש הקבוע זה אדר ב שבו חוגגים את פורים. אני נולדתי באדר א (דגים) ולפי הלועזי אני ילידת פברואר – מזל דלי.
    כמו שכתבתי שלפני כמה שנים הבנתי שאני מזל דלי יש לי קווי אופי ממזל דלי אבל יש לי המון מהאופי של בני מזל דגים. לכן אני לא מבינה איך המזלות הולכים בשנה מעוברת כשהחודשים העברי והלועזי לא חופפים כמו בשנה רגילה

  2. בס’ לקט שושנה ח”ב סי’ מ”ו כתב ששני האדרים הם במזל דגים. מה שאת קוראת על תכונות אופי באתרי האינטרנט השונים זה שטויות במיץ עגבניות [סליחה על הביטוי הארכאי משהו…] מעבר לכך שגם לדעת האסטרולוגים קביעת המזל הרבה יותר מורכבת ותלוי ביום הלידה והשעה וכו', גם אף אחד לא יודע מה שהוא מדבר…

  3. מזלות הם בכלל דפוסי סידורים בשמיים של כוכבי "שבת", שהקדמונים ייחסו להם חשיבות לגורלו של אדם.
    מכאן קצרה הדרך לדטרמיניזם ואין הרבה מקום לבחירה חופשית ולהשתדלות.
    זה לגמרי זר לאמונתנו.
    אבל זה חדר ולא היתה ברירה אלא להתייחס לזה – אם בדרך של התנגדות או שלילה או "סובלימציה" (עידון או הגבהה לצורות שצר ה' בבריאת העולם).
    נדמה לי, שהשואלת סבורה, כמו רבים, שהמזל שלה הוא חלק מן הזהות שלה. קשה מאד שלא להתפתות לחשוב כך וחבל.
    קשה גם לחשוב שיש רק 12 דפוסי אופי ונטיות ללא איזו רציפות ביניהם.
    אם כל מה שהיא רוצה זה ל"קטלג" את עצמה, ראוי שתעשה את זה לפי הדרך היהודית.
    ואשר לגורל – לא מקובל אצלנו "לנבור" בעתיד. (גם לא בריא).
    כשלעצמי, אני משנן לעצמי את הפסוקים "בטח בה' ועשה טוב, שכון ארץ ורעה אמונה" כי "הבוטח בה' – חסד יסובבנו".