הדרך הראויה לברך אנשים

בס"ד
שלום רב לכב' הרבנים שליט"א
על מה סמכו העולם לברך את חבריהם ללא שמברכים קודם ל-ד',וכן קשה על נוסח "מי שברך" וכן קשה ממה שמותר לברך לחברו לשלום בפוגע בו בדרך,ומכמה גמרות שנזכרו ברכות בלי לברלל ל-ד' כגון בגמ' שבת קיט.ונזכר בזה איסור בפלא יועץ ערך ברכה עפ"י החיד"א והזוהר הקדוש,יעו"ש

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כוונת הזוהר שהסגולה לקיום הברכה הוא לברך שם ה' יתברך בתחילה, לא נראה שיש בכך איסור, ומכל מקום לגבי מי שבירך אפשר שדי בכך שפותחים בשבחו של מקום שבירך את אבותינו, וכן זה נעשה באמצע התפילה שכבר בירכנו ושיבחנו וכו'… יש הרבה סגולות וענינים בזוהר הק' שלא הקפידו עליהם אלא חכמי הקבלה.

כמו כן, כאשר אדם אומר "שלום" לחברו הוא מברכו בשם ה' יתברך, שלום הוא שמו של הקב"ה ואפשר שדי בכך.

על כל פנים שאלה מענינת.