כוונת השם בברכות

שלום כבוד הרב,

כשמברכים למשל ברכה על מים או על כל דבר אחר, אז אומרים "ברוך אתה ה' (וכשאומרים ה', צריך לכוון אדון הכל היה הווה ויהיה) וכשאומרים אלוקינו צריך לכוון תקיף בעל היכולת ובעל הכוחות כולם. עכשיו קשה קצת לכוון, אפשר פשוט להגיד את זה? הכוונה להגיד ברוך אתה ה' אדון הכל היה הווה ויהיה, ואז להפסיק קצת ולהגיד אלוקינו, תקיף בעל היכולת ובעל הכוחות כולם, ולהגיד את שאר הברכה בצורה כזאת? זה אפשרי או חייב לכוון במחשבה?

תשובה:

שלום רב

אין להוסיף בברכה, זה נקרא "משנה ממטבע שתיקנו חכמים", יש רק לחשוב, ההרהור במשך הזמן יעשה מהיר מאוד ויהפך חלק מהברכה.

בהצלחה רבה!