שמע ברכה מאחר ולא כיון לצאת בכולה

במוצאי החג שהיתי בבית בכנסת ולפתע אחד מהנוכחים התחיל הבדלה בקול רם ע"מ להוציא את הציבור, והיות שלא התכוננתי לכך לא כיונתי לצאת מיד במילה "ברוך", האם יוצאים ידי חובה בכה"ג?

תשובה:

שלום רב

יתכן שאכן לא יצאת ידי חובה, כיון שהתיבה ברוך מעכבת בברכה, אולם לפעמים יש כוונה סתמית לצאת ידי חובה ודי בה, אף שלא ממש חשבת על תוכן הברכה ועל כך שאתה רוצה לצאת בה.