כשרות בדגים

שלום
האם יש כשרות מיוחדת לדגים?
וב״ה אני אוכלת רק בד״ץ מלבד בד״ץ של חו״ל וחתם סופר של בני ברק- האם ניתן לאכול קינוחים באולמות אירועים בסוף האירוע?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ברור הדבר שצריך כשרות מהודרת גם על קינוחים, אלא שכאשר את נמצאת בשמחה שיש בה כשרות מהודרת היא כוללת גם את הקינוחים.

מעיקר הדין דג לא צריך הכשר מיוחד, אלא שכיום יש שתי בעיות המצריכות הכשר מהודר על דג: 1. צריך לדעת שאכן זהו הדג המוצג [כשקונים פילה קשה לדעת מה קונים, הכשרות מוודאת את זה טוב. 2. יש דגים שיש בהם בעיה של תולעים, סוגים מסוימים של סלומון אמריקאי [למעט הנורבגי שהוא בדרך כלל אינו נגוע] ועוד. ראי עוד כאן.

ערב טוב.