דברי קדושה כנגד שירותים כימיים

שלום, לפני כמה ימים מצאתי את עצמי מברך ולומד מול תא של ״שירותים כימים״ בשטח.. והבעיה הייתה שלהרבה מהצדדים שהסתובבתי היו שם שירותים כנ״ל.. האם יש איסור ללמוד ולהתפלל כאשר הם מולי אע״פ שהם רחוקים ממני 100-200 מטר?

תשובה:

שלום רב

נראה שיש להחמיר לסובב את הפנים לצד אחר.

מקורות:

בשו”ע בסי’ פג סעי’ נאמר שגם כנגד כתלי בית הכסא אסור לומר דברי קדושה, אולם כבר כתב בערוך השולחן שם סעי’ ח שלמת חיים סי’ קד קה, שבזמנינו שהצואה נשטפת מיד ואינה נוגעת בכתלים, אין חשש, ובלבד שלא יאמר כנגד השירותים עצמו, ויש להחמיר גם בריצפה שסביבו. לכן יש לסגור את הדלת או להסתובב. אלא שדין זה אמור כנגד שירותים שבבית, שירותים כימיים הצואה נשארת בתוכם ואינה נשטפת, ודינם כאמור במשנה ברורה, ובפרט שהם עשויים פלסטיק שבולע ואפשר שדינם ממש כגרף של רעי שאפילו כאשר הוא נקי הדבר אסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מהדברים האמורים במקורותיכם עולה שיש לו דין בית הכסא גמור.
    אם כן, מהו הניסוח "נראה שיש להחמיר"??? אין זו חומרא אלא עיקר הדין!