טעות בחתימת הברכה

שלום, אדם שחתם באחת מברכות עמידה ״ברוך אתה ה׳״ ופתאום נסתפק היכן הוא עומד (באיזה ברכה) וחתם ״למדני חוקיך״.. ואז נזכר שהוא עומד ב״שומע תפילה״- האם הוא רשאי פשוט לחתום מיד ״ברוך אתה ה שומע תפילה״ – אוו שמכיוון שכבר התחיל לחתום, הוא צריך לחזור שוב לתחילת הברכה (שמע קולנו וכו׳). תודה מראש (מקווה שאלתי ברור)

תשובה:

שלום רב

אין צורך לחזור לתחילת הברכה ואפשר לסיים מיד, כמבואר במשנה ברורה בסי' קיד ס"ק כ לגבי טעות באמירת מוריד הגשם.

בהצלחה