ברכת המזון במקום האכילה

לכבוד הרב שלום.
לא אכנס לפרטים הקטנים אך יש מאכל מסוים שלמרות שחובה לברך עליו המוציא וגם שאלתי רב על זה וכך אמר לי אמי לא מסכימה לי כך שאני צריך לעשות טריקים….
בקיצור ביום שישי האחרון כשאכלתי את המאכל היינו צריכים לצאת למקום דחוף עם אבי כך שלא הספקתי לברך ברכת המזון בסתר בביתי.
יש לציין שבאמצע שאכלתי את המאכל חשבתי שאני ימשיך את הסעודה אצל אבי אך זה היה לאחר ברכת המוציא.כשירדנו אליו לקחתי ארטיק כדי שזה יחשב המשך לסעודה ואז ברכתי ברכת המזון כשהגענו למקום שאבי לקח אותנו.
יש לציין שני עובדות חשובות
1)אני אשכנזי
2)אני נוטל תמיד מים אחרונים כי אני אסטניס כך שאני חייב לכל הדעות.
האם נהגתי נכון?

תשובה:

שלום רב

ברכת המזון צריך לאומרה במקום בו אכלת לחם, לכן ארטיק לא יעזור כאן, כדי לברך אצל אביך היה עליך לאכול שם כזית פת. כך מבואר בפרי מגדים סי' קעח משבצות זהב ס"ק ט, והובא במשנה ברורה בסי' קפד. כמובן שהיה עליך ליטול מים אחרונים לפני הברכה.

לעצם הענין, נראה שיש כאן איזה קצר קטן, אני בטוח שאם תנמק את עצמך בצורה מסודרת ובוטחת שלא בזמן לחץ וכעס אלא באיזו שבת אחרי צהריים, על הפיצוחים… ותספר לאמא על הוראת הרב ותעדכן אותה בכמה פרטים הקובעים את חיוב הברכה, היא תבין תכבד ותסכים. אין צורך להתחבא כל פעם שאוכלים…

בהצלחה