קרם לחות לשער בשבת

שלום
אני משתמש בקרם לחות לשער לפאות הלחיים
כיון והשער שלי מאוד יבש אזי על ידי הקרם הוא נהיה לח וקל יותר לסלסל את הפאות.
אדגיש, אין זה ג'ל המעצב את השער אלא רק קרם המעניק לחות.
שאלתי היא האם ניתן להשתמש בו בשבת.
תודה מראש

תשובה:

שלום רב

בקרם כזה יש שני חששות: א. איסור ממרח בשבת, וכפי שכל מריחת משחה אסורה בשבת מטעם זה. ב. משום סוחט. שהרי מן הסתם הקרם נספג בשיער ונסחט ממנו, וכך הוא פועל. ולכן לא ניתן להשתמש בו בשבת.

יום נעים!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום
    לעניין ממרח – מדובר בקרם שהוא נוזלי. הוא מאוכסן במיכל הדומה מאוד לסבון שלטיפת ידים, כך שלעניות דעתי אין בו ממרח.
    לעניין סוחט – השימוש הוא על ידי ששמים מעט קרם על היד ומורחים את השער. לא סוחטים את הקרם החוצה כלל
    אשמח למענה

  2. אני לא בקי מאה אחוז באופן פעולתו, אבל אני מניח שאם לא היה נספג בשיער הוא לא היה יעיל. מדובר בחומר הזנה שאמור להספג, כך שעדיין אני חושש שיש כאן סחיטה. אינני יודע.

  3. כמובן. אבל מה שנספג גם עשוי לצאת… בסופו של דבר הרי השיער מקבל את השומניות שלו מהקרם, וזה בא לידי ביטוי חיצוני.