נמצאו העדים פסולים, איך מקדשים שנית ?

מה הדין אם נמצאו אחרי החופה עדים פסולים האם מספיק לקחת עדים כשרים ולעשות קידושין מחדש או שצריך את כל סדר הברכות מהתחלה כולל חופה ?תודה וישר כח

תשובה:

שלום רב,

לא. אין צורך לברך שנית. ראה מה שכתב הרמ"א בסי' סא סעי' א': "אם קידש בטעות, והיו לו נשואין עמה, ואח"כ נודע שהקדושין היו בטעות, אף על פי שחוזר ומקדש אין צריך לברך שנית שבעה ברכות, וסגי ליה בברכות הראשונות".