האם מותר ?

שלום כבוד הרב!
* רציתי לשאול האם אני יכולה למכור ספר לימודי כלשהו לבת אחרת בתיכון ב 50 שח למרות שאני קניתי אותו ב30 שח במכירת בית ספר (משומש) למרות שהספר הזה עולה 90 שח(ספר חדש)?(והבת הסכימה לקנות את הספר ב50 שח למרות שהיא לא יודעת בכמה קניתי אותו באמת אבל היא כן יודעת כמה עולה חדש)
*ואיך אפשר לאכול אבטיח ומלון בשבת באופן שאני יוציא את הגרעינים בלי שיהיה בורר?
תודה

תשובה:

שלום רב

1. תוכלי למכור אותו ב50 ש"ח אין קשר בין מה שהשגת לבין המכירה.

2. מלון ניתן לחצות לשני חלקים ולהוציא את הגרעינים בכך, עדיף עם מעט מהפרי, לא מעורבים וזה בסדר. באבטיח יש בעיה של בורר ואין להוציא את הגרעינים תחילה, אלא מהפה.

בהצלחה