שמירת העינים

לכבוד הרב שלום רב!
1)חיכיתי למעלית בבנין שלנו והיא הגיעה.אך ראיתי שהדלת הצדדית נפתחת ואמרתי שאחכה לאדם הזה לפני שאעלה במעלית שיכנס גם אפילחו שידעתי שיש סיכוי שזה איעשה לא צנועה(בבנין יש חילונים) ובאמת צדקתי.
אך לא יכלתי לעזוב את המעלחית ולעלות במדרגות בלי סיבה כי יש סיכוי שתיעלב(כך ניראה לי אך האם כבוד הרב מסכים?)
ולכן אמרתיח לה שאני אעלה במדרגות כי היה לה תינוקת עם עגלה ואמרתי שלא יספיק המקום אך היא התעקשה שאעלה ועליתי.
אך בשיחה הסתכלתי עליה.האם עברתי עבירה ?והאם זה היה טעות שלא עליתי במעלית מיד?
2)מסופר על הגרש"ז אויערבך בספר התורה המשמחת וכך גם סיפר תלמידו הרב נויברט שפעם הוא נכנס למכונית ועל חלונו דפקה אישה לא צנועה במיוחד וביקשה ברכה כי היא לא מוכנה להתחתן עד שיברך אותה (אם אינני טועה) והוא פתח את החלון ובירך.ברור שהרב אוירבך לא טעה אז רציתי לברר את הסיבה?

תשובה:

שלום רב

אכן אסור להסתכל על מקום גלוי באשה שצריך לכסותו, אפילו בראייה בעלמא שלא בהתבוננות, אמנם קשה מאוד להזהר בזה בזמנינו שהפריצות חוגגת בראש כל חוצות, צריך להשתדל מה שאפשר באופן נורמלי… אני משוכנע שהגרש"ז אויערבך גם אם בירך את אותה אשה, ודאי לא הסתכל עליה אפילו בראייה מועטת.