כסוי ספר תורה בין גברא לגברא

האם יש מנהג או דין לכסות ספר תורה או את הכתב בכל עת (למעט כמובן כאשר קוראים בו)?

תשובה:

שלום רב

אכן כך פסק בשולחן ערוך בסי' קלט סעי ה', שנהגו לכסות את ספר התורה בין גברא לגברא משום כבודו. ובשער הכוונות דף מט ע"ב הובא שהאריז"ל הקפיד על כך מאוד. אולם ראה שם בט"ז שכוונת השו"ע היא למנהגם שהספר היה נשאר פתוח, ולכך היו מכסים אותו בסודר, אבל מנהגינו על פי הרמ"א לגוללו ולסוגרו בין הקרואים וממילא אין צורך לכסות. אעפ"כ רבים נוהגים להניח כיסוי על ספר התורה בין הקרואים בשבתות שמרבים באמירת מי שבירך ומנהג נאה הוא.