האכלת גוי ממאכלי שבת

אם ירצה ה' נתארח בשבת בבית קרוב משפחה סיעודי שיש לו עובד זר המטפל בו
ומאחר ואנו מביאים לשם את אוכל השבת עבורינו ועבור הקרוב משפחה, שאלו אם נוכל להאכיל את הגוי מאוכל השבת שאנו מביאים.
מאידך ראיתי הנהגה שאיני זוכר מקורה שלא לתת ממאכלי השבת הקדושים לגוי.
יורונו רבותינו הנכון בזה?
תודה

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לתת לגוי מסעודת השבת, ואדרבה, חובה לשמור איתו על ידידות ויחסי הכרת הטוב כדי שיטפל כיאות בזקן. בסעודת יום טוב הדין יותר מורכב, ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1