עצה

בס"ד
שלום כבוד הרב,ברשותך אבקש לשאול. ישנו רב(לא חרדי) שמקבל קהל גם נשים.
א)האם מותר לי להיות איתו בחדר עם דלת סגורה כאשר אני עם בת דודה שלי?
ב)כשביקשתי להזמין תור לרב אמרה לי הרבנית "נהוג לתרום מ150 ש"ח". כבוד הרב,האם זה בסדר לבקש או לרמוז על סכום כזה גבוה?והאם אני צריכה ללכת אליו או לוותר בשל הרמיזה על מתן תשלום?
תודה רבה ומחילה על הטירחה.

תשובה:

שלום רב

אין ללכת לרב הזה.

אין ללכת לרב אלא אם כן הוא עוסק כל הזמן בתורת הנגלה – גמרא וכדומה, ידוע בקרב ציבור בני התורה כתלמיד חכם וירא שמים, ואינו נוטל כסף מהמבקרים. פסיכולוג יועץ וכל אדם שמספק שירות בתשלום זה בסדר גמור, אבל לא באיצטלא רבנית ובסגנון של תרומה…