גביית חובות לעליה לתורה

בס״ד
שלום רב לרבני בית ההוראה!
אני עוזר ברישום התרומות בעליות לתורה בשבת בבית הכנסת שלנו, ורצינו לשאול, יש לנו מקרים בו מתארחים אורחים מבחוץ, דהיינו לא מתפללים קבועים, שלעיתים או שהגבאי אומר להם ״ויתן לבית הכנסת…״ או שהם תורמים מעצמם, ויוצא מצב שאנשים תורמים סכומים או ״מתנות״, אך אין לנו אפשרות להשיג אותם לאחר השבת או בכלל על מנת להזכיר להם על חובם לעליה לתורה.
מה היא חובתנו במקרה כזה?
אודה להתייחסותכם, יישר כח על האתר החדש!

בברכה,
תשובה:

שלום רב

החובה לשלם אינה שלכם אלא של הנודר וזו צריכה להיות אחריותו… אין לכם כל חיוב לרדוף אחרי אנשים שהתחייבו סכומים לבית הכנסת.