האם מותר לתת חלב נאקוות לחולה סרטן

שלום רב
אחי במצב קשה מאוד יש לו סרטן בראש אחרי שהוציאו לו כליה וחלק מהריאה
שבוע שעבר גילו שיש גרורות גם בראש… ואין לו הרבה זמן לחיות
האם ניתן לתת לו חלב נאקות???

תשובה:

שלום רב,

ממש כואב לשמוע, אבל אם האיש נזהר כל חייו ממאכלות אסורות, מדוע לקראת סיום תקפידו בעולם הזה את רוצה להאכיל אותו חלב טריפה? אם זה היה התרופה שלו כדי להתרפאות ממחלתו היה מותר, כפי שכתב הרמב"ם (הלכות יסודי התורה פרק ה הלכה ו): "כענין שאמרו באונסין כך אמרו בחלאים, כיצד מי שחלה ונטה למות ואמרו הרופאים שרפואתו בדבר פלוני מאיסורין שבתורה עושין, ומתרפאין בכל איסורין שבתורה במקום סכנה חוץ מעבודת כוכבים וגילוי עריות ושפיכת דמים שאפילו במקום סכנה אין מתרפאין בהן". אולם אני מפקפק מאד מיעילות הריפוי בחלב גמלים. לא כל "תרופת סבתות" ייחשב מעתה לתרופה שיהיה מותר לקחת אותה גם כשהיא ממאכלות אסורות.

לא נותר לי אלא לאחל לכולכם הרבה בריאות ובעזרת ה' תבוא הישועה!