אזכרה 11 חודש

אזכרה של אימי ל11 חודש משפחה עדות המזרח
אמי נפטרה ב-ט תמוז. ה-11 חודש יוצא ט סיון יום רביעי אחרי שבועות
1. מתי עושים את הסעודה האם בח' סיון בלילה כלומר שלישי בלילה לפי הלועזי – ליל רביעי
2. מתי עולים לקבר האם ברביעי בבוקר?
3 יצא כי יום השנה של אמא של אמי הוא ח סיון .המשפחה שאלה האם אפשר לאחד את שתי האזכרות או שאין קשר בין שניהם . כי יוצא שצריך להקדים את ההאזכרה של ה-11 חודש של אמי ביום אחד
האם זה מקובל? האם זה כדאי ?
אשמח לתשובה מהירה כי זה ממש אחרי שבועות
תודה עדנה

תשובה:

אכן לימוד המשניות והאזכרה ביום שלישי בלילה או ברביעי ביום.

עולים לקבר ברביעי בבוקר או בצהריים.

לא נורא להקדים ביום אחד אם יש בזה טירחה רבה, כיון שבלאו הכי המקור לאזכרת 11 חודש קצת לא ברור, ואינו חיוב ממש כמו באזכרת ה12 חודש. אולם אם תעשו פעמיים הרי זה משובח.

בשורות טובות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה המהירה . אכן אני עושה גם אזכרה של 12 חודש .האם לזה התכוונת לפעמיים הרי זה משובח ?
    אם אני מבינה אז אני יכולה לעשות אזכרה לאימי ולסבתי באותו יום ח סיון כלומר ליל שני ואז לעלות לקברה של אמי ביום רביעי ט תמוז בבוקר בתאריך ה11 חודש שלה
    כמו כן כוונתי ב11 חודש לעשות סעודה בשרית וב12 לעשות ברכות , בורקסים וכדומה. האם עדיף הפוך כי ה11 לא מחייב כמו השנה ?
    שוב תודה עדנה

  2. אני התכוונתי הרי זה משובח אם תעשו לאמא ולסבתא בנפרד אף שכאמור אם זה מאמץ ניתן להקל, לעשות ב12 זה ודאי חיוב. לגבי אופי המאכלים אין הבדל, לא מדובר בסעודת יום טוב… המטרה של הסעודה היא לומר כמה שיותר ברכות לעילוי נשמת הנפטר. אכן אם מסיימים מסכת לעילוי נשמתו מצוה לעשות סעודה ממש.