האם קפה צריך כשרות ?

האם קפה של צסטרצ'ויס צריך כשרות מיוחדת פרט לרבנות,
ראיתי כי על הטעם הרגיל יש הבד"ץ העדה החרדית ועל הטעמים המיוחדים יש רק הרבנות.

תשובה:

שלום רב,

לא צריך הכשר על שום קפה נמס בעולם

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. א.מדוע אין חשש להוספת רכיבים אחרים הטעונים כשרות?

    ב. מה לגבי קפה טסטרצ'ויס? האם אין בו רכיבים נוספים?

    ג. האם אין חשש בישול עכו"ם?

  2. הקפה הוא טהור 100%. ב. אין בו רכיבים נוספים. ג. בקפה אין חשש בישולי עכו"ם ויש שהחמירו שהיהודי יתן את החלב או הסוכר ראה בענין הרבה תשובות באתר.

  3. דעת רבני ועד הכשרות של העד"ח דישנם סוגי קפה נמס שכשרותם הינה בדיעבד [כיון שישנו קיטור הקשור ליצורם שהינו משמש גם לטריפות ונבילות], לדעתם הטסטר צ'ויס הינו לכתחילה משא"כ סוגי הקפה של עלית שאינם בכשרותם אינם לכתחילה [לדעתם יש לברר אחר כל קפה שמיוצר בגרמני'ה].