האם מותר לשלוח את השואל לחכם המתיר כשדעתך לאסור?

שלו' לרבני שליט"א.
הגמ' בחולין צט: מדברת על חכם שהיה שולח לחברו שמתיר, אע"פ שהוא עצמו אוסר.
מה הדין היום, במחלוקת אחרונים כמו הגרשז והגרי"ש זצ"ל, האם אדם שנשאל שאלה יכול להגיד לסמוך על המקל אע"פ שהוא סובר כשני?

תשובה:

שלום רב

באופן רגיל בזמנינו, כולנו כפופים למורי ההלכה המובהקים, וגם אדם שסבור שהוא יודע את ההלכה ראוי לו לכוף ראשו בפני חכמי הדור כמו אלו שהזכרת כך שאין מקום לשאלה זו לכאורה, ומכל מקום באופן עקרוני הדין שם קיים גם בזמנינו.