רכישת כוס קידוש בעומר

כת"ר שליט"א,

לאחרונה כוס הקידוש\הבדלה שלי נשברה וברצוני,מטבע הדברים,לרכוש חדשה;הגם שאפשר לקדש בכוס רגילה,לעניות דעתי הצנועה ראוי לקדש את השבת בכוס ייעודית ויפה.האם אפשר לרכוש כוס כזו חדשה,למרות שאני נמצאים בימי העומר?מנהג הוא שלא להתחדש בדברים בימי העומר,אלא אם מדובר בכורח.נשאלת השאלה:האם לראות בצורך וברצון לכוס קידוש חדשה כורח?להמתין עד אחרי ל"ג בעומר?או שהיות ומדובר ברצון להתהדר-שייך לקנות?

תודה רבה.שבת שלום

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול עוד להזדרז למצוא חנות פתוחה ולרכוש כוס חדשה עבור קידוש. ממילא לא מברכים ברכת שהחינו על כוס חדשה, כך שאין כל ספק שמותר.