הכרת הטוב

שלום הרב כשאימא שלי היתה קטנה ההורים שלה נפטרו אז דודה שלה כיאלו אחות של אימא שלה גידלה אותה עכשיו היא גרה איתנו ומאוד מאוד מכבידה אלינו היא אדם קשה והיא חולה בקיצור ממש קשה לחיות איתה ואז אני תמיד שואל את אימא שלי למה היא לא מדברת איתה על זה ומבקשת ממנה לעבור למקום שבו יכלו לטפל בה כראוי אבל אימא שלי תמיד אומר לי שהיא מפחד שהיא תקלל אותה היא אומרת שאדם זקן מקלל אז זה יכול להתגשם אני לא יודע אני חושב שזה סוג של אמונות פלות שהיא הביא איתה מאתיופיה אז השאלה היא זה נכון שהיא יכולה לקלל את אימא שלי וזה יתגשם מבחינה הלכתית

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אין כל סיבה לחשוש לקללות כאלו, כאשר אינן באות מסיבה מוצדקת, אלא שמחמת ההכרת הטוב שאתם בלי ספק חייבים לדודה, יש לדאוג לה לזיקנה יפה במקום ראוי.

חג שמח