חציצה בטבילת כלים שהמים נכנסים תחתיה

הטבלתי סיר מתכת עם ידיות מצופות פלסטיק, ואחרי הטבילה ראיתי שידית אחת שבורה ויתרת הידית תולה ברפיון על בורג למקומה.
יש לפעמים שמשתמשים בסיר כך שנים רבות ולא מקפידים, אבל למעשה אצלי משום שהוא סיר חדש ויפה, הסרתי את השבר עם הבורג שהם מיותרים ומכערים הסיר,
אם כן הוכח שאני מקפיד, וצריך לחזור ולהטביל
אולם את הסיר שלחתי לבני ואני שואל: אולי בדיעבד אפשר להקל, כי הסיר הוטבל, ולהטביל רק אחרי החג?
תודה

תשובה:

שלום רב,

מאחר שגם לאחר שאתה מקפיד על כך, אבל המים נכנסים תחתיו אתה יכול לסמוך על הטבילה.