רכב שנמסר למוסך לתיקון והבעיה לא סודרה

שלום רב,

שמתי את הרכב במוסך. בעל המוסך אמר לי שיעלה לי התיקון 2000 ש"ח. שאלתי את בעל המוסך האם אחרי שאני ישים את הרכב, הרכב יהיה תקין? בעל המוסך אמר שכן ואין לי מה לדאוג.
שמתי את הרכב במוסך על מנת שיהיה תקין ואני אוכל למכור אותו במחיר מלא, והסכום שבעל המוסך אמר לי התאים לי.
בעל המוסך סידר לי דברים אחרים ברכב אבל לא סידר את התקלה שסיכמנו.
בעל המוסך סידר את הרכב אבל התקלה חוזרת על עצמה. עכשיו בעל המוסך טוען שאם אני רוצה שיהיה תקין יש להחליף חלק מאוד יקר. אם הייתי יודעת שכך לא הייתי מההתחלה שמה את הרכב במוסך הייתי מוכרת אותו ככה.
השאלה שנשאלת שילמתי לבינתיים 1000 ש"ח רציתי לדעת האם אני מחויבת לשלם לבעל המוסך עוד 1000 שח? אני אישית חושבת שאם לא סידר לי את הבעיה לא מגיע לו עוד כסף אבל אני לא רוצה שיהיה גזל.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

במקרה זה ההבטחה שהבטחת לשלם 2000 ש"ח, אינה תקיפה. משום שההבטחה מבוססת על כך שלאחר התיקון הרכב תמורת 2000 ש"ח, הרכב יהיה תקין.

עם זאת, את חייבת לשלם, כפי מה שמחיר הרכב עלה בגלל התיקון, משום שזה המחיר שאמור להיות משתלם לך לשלם עבור התיקון. ולכן ככל שערך הרכב עלה לאחר התיקון יותר מ-1000 ש"ח, את חייבת לשלם, כפי מה שמחיר הרכב עלה בגלל התיקון, עד לסך 2000 ש"ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    בהמשך לתגובה ערך הרכב ירד בעקבות אותה תקלה שלא תוקנה
    בנוסף לזמן שהרכב היה תקופה מאוד ארוכה במוסך . מעת לעת .
    בנוסף מחירון הרכב 15000 נאלצנו למכור אותו ב 6500 בעקבות אותה תקלה.

  2. התכוונתי לשאול אם הערך עלה בגלל התיקון החלקי שהמוסך עשה. ברור שהתקלה הורידה מערך הרכב, השאלה היא רק אם בגלל התיקון החלקי מחיר הרכב עלה מ-6500 ל-8000, לדוגמא. אם התיקון החלקי לא העלה כלל את מחיר הרכב, את לא חייבת לשלם כלום.
    ההפסד מכך שהרכב היה זמן רב אצל המוסך, לא מחייב את בעל המוסך ואין בזה טעם להוריד לו משכרו.