דמי שדכנות כאשר הכלה חזרה בה לפני החתונה

יש לי זוג ששידכתי. כבר סגרו אולם, סגרו צלם, סגרו שמלת כלה בקיצור הכל.
הם היו צריכים להתחתן עוד כחודש.
הבחורה פתאום החליטה שלא מתאים לה וזה מאוד מהר התחילה לדבר הרבה שטויות, וניתקה איתי ועם הבחור כל קשר.
רציתי לדעת האם מגיע לי לדרוש את הדמי שידוך שמגיע לי על כך ששידכתי ועזרתי להם כמעט בכל מה שביקשו?
בנוסף על כך שביטלו את האולם בעל האולם גובה דמי ביטול.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם השידוך התפרסם כבר, הם חייבים לשלם דמי שדכנות מלאים. אם נודע לכלה על בעיה מסוימת שישנה בבחור שאדם סביר היה מבטל שידוך בגלל בעיה כזאת, היא לא חייבת לשלם דמי שדכנות. אבל, סתם טענה שלא מתאים לי אינה פוטרת.

האולם רשאי לבקש דמי ביטול ככל שמדובר בנוהל קבוע, כל שכן אם תנאי זה מופיע בטופס ההזמנה.

ההוצאות וההתחייבויות שהחתן שילם או התחייב לאחר סיכום עם הכלה, הכלה חייבת לשלם לו. ההוצאות שהוציא בהתאם למקובל ללא סיכום מפורש עם הכלה, נחלקו הפוסקים אם חייבת לשלם. בשו"ע נפסק שחייבת.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 57.