מתנות לאביונים לעמותה

שלום, אני רוצה לשלוח הצדקה של מתנות לאביונים דרך איזה עמותה, ואני רוצה לדעת איך לעשות: אני צריך לשלוח דרך בנק הכסף לעמותה ביום פורים, או אני צריך לשלוח דרך בנק יום לפני פורים כדי שעמותה יקבל את זה ביום פורים? ועוד אם אני שולח איזה סכום לעמותה לכל הבית (כולל אישה וילדים קטנים) יוצאים בזה כולם לידי חובה (בכל מקרה הכסף יוצא ממני)? תודה

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני, זה לא משנה מתי אתה מעביר את הכסף אליהם. העיקר שעניים יקבלו את זה בפורים. כלומר, אתה יכול להעביר את הכסף כבר היום, והם יעבירו לעניים ביום פורים עצמו.

אגב, אני לא יודע מה הם מטרות העמותה. בתרומה לעמותה אין יוצאים ידי חובת מתנות לאביונים, אלא אם כן הם מעבירים את הכסף במלואו לעניים ביום הפורים עצמו. מצוות מתנות לאביונים, כשמה כן היא, דווקא בנתינה לעניים יוצאים ידי חובה. לכן אנו באתר מקיימים מצוות מתנות לאביונים, ע"י תרומות המגיעות עד יום הפורים. וכנגד התרומות, מחלקים לעניים ביום הפורים עצמו (או יום י"ד או יום ט"ו) עפ"י בקשת התורם. ראה כאן.