יארצייט ראשון בשנה מעוברת

אימי נפטרה בכט' שבט דאשתקד, עשינו סעודה השנה בכט' בכסלו, ועוד סעודה ביב' חודש דהיינו כט טבת, אז גם עלינו לקבר, האם יש ענין גם היום, ביום השנה, לעשות לעילוי נשמתה?
מה המנהג בזה?

תשובה:

שלום רב

יש ענין לעלות לקבר כיון שיש בזה מנהגים חלוקים ואין הכרעה ברורה מתי הוא הזמן העיקרי אם בי"ב חודש או בי"ג חודש, אולם לא צריך לעשות שוב סעודה, רק לומר תהילים על הקבר ולתת צדקה לעילוי נשמה.