המנהגים השונים בנר שבהבדלה

שלום וברכה,
לאחרונ,ה נתקלתי בשני מנהגים וברצוני לדעת האם יש לזה מקור או לא, ואם כן מה המקור
א) המחזיק את הנר של הבדלה מרים אותו גבוה בשעה שאומרים "ליהודים היתה אורה ושמחה וכו'"
ב) שמקפידים שהמבדיל יחזיק את הנר מברכת בורא מאורי האש עד סוף ההבדלה
תודה רבה
כל הברכות

תשובה:

שלום רב

על המנהג הראשון שהזכרת לא שמעתי, על המנהג השני, להחזיק את הנר עד סיום ברכת ההבדלה, כתב בס' תולדות שמואל על המצוות (לא ד) שאף שכך נהגו אין לזה מקור בקדמונים, שהרי כבר נעשתה מצותו של הנר ואין בו צורך, והוסיף שאולי נשתרש המנהג מחמת שנהגו לכבות את הנר בכוס של ההבדלה וסברו שמחמת מנהג זה עדיין לא נסתיימה מצותו לגמרי.