מתי עולים לקבר בשנה מעוברת?

אם אמי ז"ל נפטרה ב- ג' אדר א', מתי מפסיקים להגיד קדיש ומתי עולים לקבר. האם מקיימים את האזכרה כל שנה בחודש אדר?

תשובה:

שלום רב

מפסיקים לומר קדיש ב11 חודש – ג' טבת, ועולים לקבר ב12 חודש וראוי לעלות גם ביום השנה לפטירה, כך כתב בס' פני ברוך. בס' דברי סופרים הביא שעיקר העלייה לקבר גם בשנה זו הוא בתאריך הפטירה, כך שראוי לעשות זאת פעמיים. האזכרה בכל השנים תתקיים בחודש אדר, ובשנה מעוברת באדר א' כמובן.