שאלה חדשה –

בס"ד
שאלה עבור סבתא של אישתי(ספרדיה עדות המזרח)
כב' אדר השנה ב"נ תאריך הפטירה של בעלה זה יוצא יום ראשון
העלייה תהיה ביום ראשון אך מתי הסעודה כי נותנים ברכות לאחר ערבית וכבר עבר התאריך אז אני הקטן הצעתי להקדים ליום חמישי את הברכות ולעלות בו ביום זה נכון?
תבורכו מן השמיים – ואם אפשר מקורות לתשובה לעיין בבקשה

תשובה:

שלום רב

אין כל ענין שהברכות יעשו לאחר ערבית דוקא, תוכלו במהלך היום. על כל פנים העיקר אינו הסעודה אלא העלייה לקבר ושזו תעשה בו ביום דוקא של הפטירה, כיון שאותו יום הוא דין לנפטר בשמים, ונחת רוח יש לו מכך שקרוביו עולים לקברו ומתפללים לעילוי נשמתו. ומכל מקום את הברכות אם לא מסתדר תקדימו כרצונכם.