יש מצות תוכחה בבית עם האשה?

בס"ד
לרב הגאון שלום רב!
האם יש עליי חיוב להוכיח את אשתי (בנועם) כשאני רואה אותה עוברת על ההלכה? עד כה התרכזתי בחיי האישיים ולא אמרתי לה דבר, גם אם ראיתי שהיא עושה דבר מנוגד להלכה (פרטים שאולי חשובים: נשואים 3 וחצי שנים, ואני עובד וקובע עיתים ואשתי צנועה ושומרת שבת וכדו) וגם לא מרגיש בנח עם זה כדי לא לפגוע וכדו.
השיקולים לשאלתי: פלא יועץ: (ערך אהבת איש ואשתו) "מוטל עליו (הבעל) להוכיחה בנועם שיח" וכן, מרחמנות שלא יהיה דין לא עליה ולא עליי (כי עליי חובת ההוכחה) וגם שצריך ללמוד כדי לדעת
תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

אין ספק שהחסד הגדול ביותר שאפשר לקיים עם אדם קרוב זה להביאו לחיי העולם הבא ולחזקו שמירת המצוות, אבל כאן צריך חכמה רבה מאוד, ביקורת יתר זו סגולה בדוקה להרס בשלום בית… לן אם תוכל באמת לעשות דברים תוך נעימות וקירבה בלי להכעיס וכו', מה טוב, אם לא, תן הרבה דוגמא אישית בבית, שמחה בקיום המצוות, הרבה פירגון והערכה על כל התחזקות, ולאשתך יהיה חשק להתחזק יותר כדי למצוא חן בעיניך. כל אשה רוצה להיות נאהבת ומוערכת על ידי בעלה.

בהצלחה רבה