דין מי החלב היוצאים מגבינת עכו"ם

שלום, קראתי בשו״ת אגרות משה (יו״ד ג סי׳ יז) שהוא מתיר נסיובי דחלבא של עכו״ם, ואני רוצה לדעת האם הוא מתיר גם בנסיובי שנעשה מגבינות שנעשו ממעמיד גבינות של בהמה טרפה, כי לפי הפשט הוא מתיר כי כבר נפסל לאכילת כלב (ואז מה עם "אין מבטלים איסור לכתחילה" או עם "דבר מעמיד לא נתבטל אפ' באלף"??). תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

למיטב הבנתי הנושא אינו שהדבר פסול מאכילת כלב, אלא שכשאסרו חכמים את גבינותיהם לא אסרו נסיובי זה, שאין דינו כגבינה אלא הוא חלב שלא מתגבש, ולכן הוא לא בכלל האיסור. לפי זה מדובר בהיתר מיוחד האמור ביחס לגבינת עכו"ם ולא ביחס לשאר מאכלות אסורות.

חנוכה שמח