ילדה שהאמא אינה יודעת אם היא נולדה מאביה או ממישהו אחר

בס”ד
שלום, אחותי ניהלה רומן בזמן שהיתה נשואה, ונולדה ילדה שהיא בעצמה לא יודעת אם היא מהבעל או מהמאהב.
מה עושים במצב כזה?
האם אני צריכה לדווח על הילדה כממזרה לרבנות?
אני עלולה להרוס לה את כל החיים! ואולי היא מהבעל? אז סתם אני עושה צרות לילדה לכל החיים. הילדה היום בת 17 ולא יודעת על הספור של האמא. לגביה יש לה אבא והוא האיש שממנו התגרשה האמא. וכך תמיד גדלה.
תודה

תשובה:

לא. אינך צריכה לדווח לאף אחד. להיפך, במצב הזה הילדה כשרה לחלוטין. וחס ושלום ערעור על כשרותה ימיט אליה אסון שאסור לעשות. ראי כמה חז"ל הפליגו במשפחה שנטמעה בה פסול, שאסור לגלותה. (קידושין עא).

מקורות:

נערה זו היא מחחזקת בכשרות. האמא אינה נאמנת לפסול אותה לקהל, וכדי לפסול אדם שהוחזק בכשרות, צריכים לשני עדים. ראה מה שכתב המגיד משנה (פט"ו מאיס"ב). וכן בשב שמעתתא (ש"ו פט"ו). מה גם שאפילו אם היא היתה נאמנת לומר שיתכן שילדה זו אינה ממי שהוחזק לאביה, נערה זו עדיין כשרה ועל כך אמרו בסוטה (כז,א) אישה מזנה בניה כשרים – רוב בעילות אחר הבעל. בפרט לפי אלו שפירשו את הרוב הנ"ל – רוב נשים מתעברות מבעליהן, ראה פנים יפות אבה"ע סי' ד' ועוד אחרונים.