דינו של גר אדומי

לעניין גרים האם גר אדומי שהוא לא יבוא בקהל עד דור שלישי יכול להינשא לגר מוסלמי שהתגייר היום? ואני לא מדבר על גרי היום שאין אנו יודעים מה מבני המן או שאר האומות?

ומה הוא תקופת דור האמורה בתורה והאם זמן של אז תואם את דורנו ?

תודה – מיכאל

תשובה:

שלום רב,

אני מקווה שהבנתי את שאלתך.

א. גר אדומי אסור לו לבוא בקהל ה' עד ג' דורות. אבל הוא יכול להתחתן עם גרים משאר האומות. שכן קהל גרים לא נקרא קהל.

ב. היום לא שייך הדינים של גר אדומי, עמוני או מואבי. משום שכל האומות התבלבלו בזמן סנחריב (כמבואר ביבמות טז,א ובעוד מקומות), ולכן כל גוי הבא לפנינו היום, אנו אומרים כל דפירש מרובא פריש, ומן הסתם לא הגיע מאותם אומות.