אם המשכיר חייב לצבוע דירה המושכרת לתקופה ארוכה

שלום ,
רציתי לשאול על מי מוטלת החובה לשלם על צביעת דירה המושכרת לתקופה ארוכה על המשכיר או על השוכר כל זאת כאשר בחוזה השכירות לא רשום על זה דבר. (רשום רק שהשוכרים מכירים את הדירה והיא מתאימה וטובה לצרכיהם).

תודה

תשובה:

שלום רב,

לא מצוין בשאלה אם מדובר בצביעה לפני השכירות או בתום השכירות.

לגבי צביעה לפני השכירות, בדרך כלל תלוי במצב הדירה. אם הדירה במצב גרוע שרוב האנשים היו צובעים, המשכיר חייב לצבוע. במקרה זה שרשום בחוזה שהדירה מתאימה לצרכי השוכר, מסתבר שהמשכיר אינו חייב לצבוע.

לאחר השכירות, אם הלכלוך הוא כתוצאה משימוש סביר, השוכר אינו מחויב לצבוע.

לעניין תיקונים עיין עלון המשפט גליון 27.

מקורות:

לעניין צביעה לפני השכירות עיין ערוך השולחן חו"מ סי' שיד סעיפים א-ב.