המשך – הכשרת אופה לחם

האם ניתן להכשיר חלקים העשויים ממתכת ומצופים בצבע לבן ממכונה שאופה לחם שהיתה שייכת לגוי?

תשובה:

שלום רב

באופן כללי אינני מאמין שניתן להכשיר, כיון שהכלל הוא לגבי תבניות אפייה או רשתות מנגל וכו', שכיון שמדובר בדבר שנעשה על ידי אש והוא בא במגע ישיר עם האוכל [בשונה מהתנור עצמו] שצריך ליבון חמור, וזה לא ניתן לעשות בתבניות אפייה או כל דבר אחר שיש לו ציפוי, כיון שהם יהרסו. אבל בנוגע לאופה לחם בחו"ל אינני יודע אם יש חשש של מאכלות אסורות, אני מניח שאופים בזה לחם פשוט ולא מעבר לכך, אבל אם יש חשש אינני רואה דרך להכשיר.