האם מותר להשתמש בנעליים של נפטר?

סבתא שנפטרה מהו להשתמש בנעליים אכותיות שהשאירה לדעת האשכנזים וספרדים?
בברכה

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שלא משתמשים בנעליים של אדם שנפטר.

מקורות:

בספר חסידים לרבינו יהודה החסיד סימן תנ"ד מבואר שיש סכנה ללבוש נעלים של המת. ולכן נהגו רבים שלא ללבוש נעלים של מת, אמנם עיין בשו"ת אגרות משה יו"ד ח"ג סימן קל"ג שכתב שיש שכתבו להקל בזה, ועיין בתשובות והנהגות ח"א סימן ש"ג ועיין בספר נטעי גבריאל בהלכות אבלות.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. יש מפרשים את המשפא לא לבוש נעלי מתה המובא בס' חסידים שם שהכוונה מעור של בהמה מתה וציינתי לדבריהם ברמז, המנהג הרווח שלא להשתמש כלל.

  2. למה אסור לנעול נעלי עור בצום(עינוי נפש) ביום כפור וגם בט״ באב?
    יש קשר הדוק בן הנפש והנעלים. ואנו לא יודעים מה הוא בדיוק
    שומר נפשו ירחק.

  3. אינני יודע מהיכן אתה ושאב סברות כאלו, מדרכי התשובה הוא להיות יחף, ולכן כחלק מהתענית שענינה תשובה חולצים נעלים. כמו כן זו דרך אבלות כמו קריעת הבגד, מה שנוגע ספציפית ליום תשעה באב.