מותר להכניס דברי מאכל לשירותים? שאיבת חלב בבית הכסא

אני שואבת חלב לבני בשרותים של העבודה כי זה המקום היחיד שאני יכולה לשאוב שם.
האם החלב נטמא כי הוא נשאב בשירותים?

תשובה:

שלום רב

אין בכך בעיה, בפרט שהחלב אינו גלוי אלא עטוף במשאבה או בבקבוק.

גידול נעים ורוב נחת!

מקורות:

אף שכתב המשנה ברורה (סי' ד' סק"מ) שיש רוח רעה בבית הכסא אף כשלא עשה צרכיו, זה דווקא על גוף האדם, אך מאכלים וכדומה אין איסור מדינא להכניסם לבית הכסא, כי אין רוח רעה שורה אלא על הידיים של נפש יהודי שמחמת הקדושה מתגברת שם הטומאה לטמאו, ולא על כלים ומאכלים וכיוצא. כן כתבו הדברי יציב יו"ד סימן ל"ד והמנחת יצחק חלק ג' סימן סג, וליקוטי מהרי"ח בדברים הנוגעים בסעודה.

אמנם יש שהחמירו בזה כפי שהובא בליקוטי מהרי"ח שם ובטעמי המנהגים מהמוהר"ש מבעלזא וכן בכף החיים סימן ד' סק"כ, ולכן ראוי לעטוף את המאכלים וכך להעבירם בבית הכסא. ואם יש שם זוהמא יעוי' במנחת יצחק שם שכתב שראוי יותר לחוש לכך.