עירובי חצרות ועירובי תחומין

שלום וברכה,
מה ההבדל בין עירובי תחומין לעירובי חצירות?

תשובה:

שלום רב

אלו הם שני נושאים נפרדים לגמרי. עירובי תחומין ענינם כך: ביום השבת מותר לאדם לצאת ולבוא בתוך תחומי העיר בה הוא גר, ומחוץ לעיר עד אלפיים אמה ולא יותר [קילומטר לערך]. אולם, כאשר הוא קונה שביתה בערב שבת מחוץ לעיר במקום מסויים ומניח לעצמו שם מזון של שתי סעודות, שיעור האלפיים אמה נקבע משם ואילך.

עירובי חצרות הוא כך: כשאר יש כמה דירות הפונות לחצר משותפת או חדר מדרגות, אסרו חכמים להוציא חפצים מהבית לחצר אף ששניהם רשות היחיד, כיון שהחצר משותפת לעוד אנשים אחרים. אולם אם הוא מניח באחת דירות פת ששייכת לכל השותפים בחצר, נמצא שלכולם יש משהו משותף במקום מסויים ועל ידי כך כולם יכולים להוציא מביתם לחצר חפצים בשבת. [כאשר יש עירוב בעיר אין צורך בכך].

הצטרף לדיון

תגובה 1