מותר לקנות פירות וירקות ללא פיקוח של מערכת כשרות?

האם יש שמותרים באכילה? פירות מסופר (שופרדיל) באשקלון

תשובה:

שלום רב

פירות כלל לא ניתן לצרוך ללא השגחה משום חשש ערלה, אלא אם כן אתה יודע בבירור שהם מחו"ל ואינם גידולי ארץ ישראל, שכן ספק ערלה בחו"ל מותר. לגבי ירקות, בדרך כלל ניתן לצרוך בתנאי שאתה יודע להפריש תרומות ומעשרות כדין, אולם השנה שנת השמיטה יש לחשוש שאלו גידולי שנת השביעית ואסורים באכילה משום איסור ספיחין, לכן יש לקנות רק בהשגחה מהודרת.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לגבי פירות ניתן לבדוק אחוזי ערלה במספר 026517793 ישנם פירות שאין בהם חשש. לגבי ירקות בשבוע הקרוב מתחיל בכמה סוגי איסור ספיחין, לכן חשוב כשרות טובה,
    יוסף דורפמן