מחבת חלבית שהשתמשו בה לבשרי

שלום הרב. אתמול בישלתי חלב במחבת והיום טיגנו שניצל במחבת האם המחבת אסור בשימוש?(אני ספרדי)

תשובה:

שלום רב

ברור מאליו שהמחבת נטרפה וטעונה הכשרה, יש להגעיל את המחבת במים רותחים הנמצאים בסיר המבעבע על האש, לאחר שהיא נקייה לחלוטין [דבר לא קל במחבתות] ולאחר שלא השתמשו בה ובסיר 24 שעות, ולא מכן היא חוזרת להיות חלבית כבתחילה. לגבי מחבת טפלון יש יותר בעיה כיון שמשתמשים בה במעט מאוד שמן ויש סוברים שהיא צריכה ליבון דבר שלא ניתן לעשות כיון שהיא תתקלקל לגמרי על ידי כך, ועדיף לזורקה. אולם אם עברו 24 שעות בין השימוש החלבי לבשרי די בהגעלה.