שילוח הקן על יד הגבהת הקן עצמו

שלום וברכה
ראיתי ששאלו על כך הרבה באתר אך לא ראיתי התייחסות לשאלה שלי
יש לנו קן בבית [לאחר הפקרת המקום ואי רצון לזכייה בקן וזה לא נוח לנו כפי שנכתב בתשובות באתר שבכך אין חצירו קונה לו]

רצינו לדעת אם אפשר רק להגביה את הקן עם הביצים ולהניחו ובכך תהיה אפשרות שהאם תחזור לדגור על הביצים

או שמא צריך לקחת את הביצים בידיים ממש ואז לזרוק או להחזיר אלא שעכשיו גם אם יחזירו את הביצים לקן האם לא תחזור כפי שהבנתי ואז ממילא נהרסו הביציים

מדובר שאין לנו שום שימוש בהם אנו רוצים לקיים את המצווה לשיטת הסוברים שגם כך יש מצוות שילוח הקן

תשובה:

שלום רב

תוכל בהחלט לנהוג כפי שהצעת, זה באמת רעיון מקורי. לשלח את האם ולהגביה את הקן מתוך כוונה לזכות בו, ולאחר מכן להשיבו למקומו. את הפעולה שי לבצע בערב כשהאם דוגרת וללא ברכה. בהצלחה רבה.