אבלות בחודש ה13 בשנה מעוברת

בס"ד
שלום לרב
אבא נפטר ב-י"ד חשון תשע"ד
שאלתי אם אפשר לקבל מס' הדרכות לפי העדה הספרדית/צפון אפריקנית
מתי מפסיקים לומר קדיש?
מה המשמעות של החודש ה-13 בשנה זו (שנה מעוברת), האם חלים עליו דיני אבלות במלואן או בחלקן?
האם החיוב לעלות שליח ציבור חופף לאמירת קדיש?
השתתפות בארועים משמחים, חתונות וכו'….?
להיות חתן תורה או חתן בראשית בשמחת תורה?
תודה רבה
וגמח"ט
ישראל

תשובה:

שלום רב

מפסיקים לומר קדיש לאחר אחד עשר חודש למשך שבוע, ואז ממשיכים לאומרו עד סיום החודש השנים עשר, כלומר אצלך עד ערב סוכות. לאחר מכן כל דיני האבלות בטלים ממך לגמרי ואין כל משמעות לחודש ה13 כך שתוכל להשתתף באירועי שמחה ולעלות לחתן תורה ובראשית. מטבע הדברים לא ניתן תמיד לגשת לעמוד להיות חזן אבל על קדיש אין לוותר בשום אופן [למנהג הספרדים שכל האבלים אומרים קדיש יחד ולא רק אחד מהם].

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבי נפטר לפני 11 חודש השבוע ביום חמישי האזכרה.
    התחלנו שיפוצים בבית האם מותר לי לבחור קרמיקה ואו להשתתף ברעיונות. של השיפוץ בבית.
    מחכה לתשובה

  2. מותר לשפץ רק לצורך הרחבת דיור למשפחה גדולה וכדומה, לא לצורך נוי . ברעיונות בכל מקרה מותר להשתתף אבל הייתי ממליץ להמתין עם השיפוץ עצמו עד עבור ה12 חודש.