מהו גדר רוב יהודים

מה גדר רוב יהודים?

תשובה:

שלום רב,

רוב יהודים המובא בפרק אלו מציאות או בסוף פרק ראשון של כתובות הוא פשוטו כמשמעו. רוב העיר הם יהודים. אולם לפעמים אם רוב העיר גויים. ויש שכונה נפרדת ליהודים, שכמעט שהגויים אינם מתערבים שם, אנו דנים את השכונה בפני עצמה והיא נחשבת לרוב יהודים.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ברור שכשמדברים על גזירה שאין הציבור יכולים לעמוד בה מדובר על קהל יראי ה', שלמרות שמקפידים על שמירת המצוות מתקשים בקיומה של תקנה מסוימת.