עליה לקבר בשנה מעוברת

אבא נפyר ונקבר ב" בחשוון 2013 מתי עליה לקבר ומפסיקים קדיש של שנה ראשונה? תודה

תשובה:

שלום רב,

העליה לקבר היא בסוף ה12 חודש, והואיל וזה יוצא ביום שני של ראש השנה, תוכלו לעלות למחרת, בצום גדליה. מלבד זאת מנהג הספרדים לעלות גם ב11 חודש, זה יוצא ביום חמישי הקרוב ב' באלול.

בשורות טובות

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב!תודה על התשובה!אבל אני עכשו בדילמה כי קיבלתי עוד תשובה שאומרת לי על תאריך חשון ב" תשע"ה.פתירה וקבורה בחשון תשע"ד(אשכנזי) מה עושים?

  2. אמת שיש נוהגים בנוסף לעלות גם ביום הפטירה, אולם עיקר העליה לקבר בשנה מעוברת היא בסוף ה12 חודש, אולי הרב המשיב באותו אתר ששאלת לא נתן ליבו לכך שהשנה היתה מעוברת.