חוטי ציצית שנקרעו חייבים גניזה? ומה דין רצועות התפילין?

שלום וברכה כבוד הרב
שנזכה כולנו לכתיבה וחתימה טובה

חלק קטן שלי מהציצית נפרמה (כמדומני שזה מהציצית, האמת שאני לא זוכר מה זה) אבל זה נראה כך, חלק קטן, וזה כבר לא כמו חוט, אלא פרום יותר דומה לצמר גפן
בכל מקרה, כששאבתי את החדר זה בטעות נכנס לשואב, ואני לא מוצא את זה, האם עלי לחפש את זה היטב היטב ולשים את זה בגניזה? האם חוטי ציצית שמים בכלל בגניזה? והאם רצועות של תפילין שמים בגניזה גם?
תודה רבה :)

תשובה:

על חוטי ציצית נחלקו הדעות: השו"ע בסי' כא פסק שלאחר שנקרעו מותר להשליכן לאשפה, הרמ"א שם כתב שאסור להשליכ לאשפה אולם לא חייבים לגונזן, והמחמיר לגונזן תבוא עליו הברכה. כך שבשעת הדחק כמו שלך אתה יכול לסמוך על השולחן ערוך.

רצועות תפילין שבלו דינן חמור יותר, שכן חוטי הציצית הן תשמישי מצוה ואילו רצועות התפילין הן תשמישי קדושה, וחייבים גניזה.