הכשרת מיקרוגל

שלום
אני לומד במקום שיש בו מיקרוגלים לטובת הלומדים, יש שמחממים בו בשר וחלב..
מהי הדרך המהירה להכשיר אותו ולאחר מכן להשתמש בשני כיסויים?

תשובה:

שלום רב.

המיקרוגל דינו כתנור לענין זה, שאם השתמשו בו חלבי ובשרי כאחד הוא נעשה טרף [אלא אם כן תמיד היה האוכל מכוסה הרמטית בלא כל אפשרות ליציאת אדים, דבר שכמעט אינו אפשרי לאורך זמן, כיון שהכלים נפתחים מחמת החום, וגם אם עוטפים בשקיות, הן מתנפחות ונקרעות]. לכן, המקרוגל טעון הכשרה וכן צלחת המתכת שבתוכו, כפי שנבאר.

צלחות החרסינה לא ניתנות להכשרה ויש לזורקן [ראה שו"ע או"ח סי' תנא סעי' א].

אופן הכשרת המיקרוגל הוא כך: יש להמתין 24 שעות ללא שימוש, לנקותו היטב היטב שלא ישארו בו שיירים כלל, ולאחר מכן להכניס לתוכו כוס או צלחת מלאים מים, ולהפעילו זמן ממושך עד שיצטרו בתוכו אדים רבים כבדים. לאחר מכן ישלייחד אותו לשימוש בשרי או חלבי בלבד. את הצלחת יש להגעיל, על ידי המתנה ונקיון כנ"ל, ולאחר מכן יש להרתיח סיר מים, וכשיבעבע היטב להכניס את הצלחת לתוכו [לא צריך הכל בבת אחת, וניתן להגעיל את חציה האחד ולהוציא ולהכניס את חציה השני.