לבישת הציצית על הגוף

שמעתי שהגרש"ז אויערבאך (הליכות שלמה – תפילה ציצית פ"ג אות י"א), כתב להתיר ללבוש ציצית על הגוף ממש, ואין בזה ביזוי מצוה, אח"כ ראיתי בשם האר"י שיש בזה בעיה,
עד עכשיו לבשתי על הגוף ממש כי חם לי,
אך שאלתי האם שייך וכדאי להחמיר כדעת האוסרים ולהתגבר על החום ועל הטורח?

תשובה:

שלום רב,

אכן בהליכות שלמה שם כתב שאין בזה משום ביזוי מצווה. וכל דעת האור לציון (ח"ב ציצית אות ד'), וכן הביא בהלכה ברורה בשם אביו מרן הגר"ע יוסף זצ"ל (סי' ח' אות יד), שמעיקר הדין אין בכך איסור. [וראה בשו"ת רבבות אפרים (ח"ד סי' טו אות א) שכתב שיש בזה משום ביזוי מצווה]. אולם אכן בשם האריז"ל הביאו (ראה ברכי יוסף סי' ח' סק"ז) שהקפיד שלא ללבשו על גופו. לכן אם אתה מרגיש צורך, מותר לך ללבוש ציצית על הגוף.